Novice

28.10.2008

Kia največ napredovala glede zanesljivosti

- Kia Motors z največjo izboljšavo v tokratni študiji zanesljivosti
- Optima/Magentis ocenjen(a) kot eno ‘Najbolj zanesljivih družinskih vozil’
- Več kot 1,4 milijone ameriških potrošnikov podalo svoje mnenje

Kia Motors se je po letošnjem ameriškem poročilu o zanesljivosti (angl. 2008 Consumer Reports ‘Car Reliability Study’) prvič zavihtela med najboljših deset.

S skokom za 12 mest na 10. mesto v skupnem seštevku, kar je sicer največji napredek kateregakoli proizvajalca v letošnjem poročilu, je Kia Motors upravičila sloves proizvajalca, ki veliko vlaga v izboljšave kakovosti in zanesljivosti svojih vozil.
Kia Optima (v Evropi jo poznamo pod imenom Magentis) je v poročilu ocenjena kot eno ‘Najbolj zanesljivih družinskih vozil.’

 

Letno poročilo temelji na ocenah več kot 1,4 milijona Američanov, ki ocenjujejo zanesljivost, izboljšavo ali kaj drugega pri avtomobilskih proizvajalcih na ameriških tleh. Glede na to, da je poročilo popolnoma neodvisno so rezultati bistvenega pomena za prihodnje nakupe vozil.


Letno »Poročilo o zanesljivosti vozil« izvaja ameriška neprofitna organizacija  »Consumer Reports«. Rezultati se pridobivajo na osnovi povprečja ocen zadnjih treh let, ki jih poda več kot 1,4 milijona bralcev. Potrošniki poročajo o resnejših okvarah pri 17 točkah vozila, ki so se jim zgodile na njihovem vozilu v zadnjih 12 mesecih.

Ob tem spodbudnem rezultatu je Hyoung-Keun Lee, podpredsednik korporacije Kia Motors, povedal: “Gre za fantastičen rezultat naše avtomobilske znamke, ampak tisto, kar nas najbolj veseli je dejstvo, da so nas tako ocenili naši kupci za katere se tako trudimo. Vsi v Kii si zelo prizadevamo izboljšati kakovost in zanesljivost naših vozil in nas veseli, da se že kažejo rezultati tega trdega dela.”

***


Korporacija Kia Motors je ustanovljena leta 1944 in je najstarejši korejski avtomobilski proizvajalec. Kot del skupine Hyundai-Kia Automotive Group, Kia je šesti največji avtomobilski proizvajalec na svetu. Kia je v letu 2007 prodala 1.269.000 vozil (3,5% več kot leta 2006). Kia danes zaposluje 33.000 ljudi in skozi svojo prodajno-servisno mrežo 3.800 zastopnikov ustvarja letne prihodke v višini 19 milijard ameriških dolarjev. Kia letno v razvoj in raziskave vlaga celo 4,6% svojih prihodkov, samo v svojo prvo evropsko tovarno na Slovaškem pa so vložili 1,1 milijardo evrov. Kia je uradni sponzor FIFA in UEFA, glavni sponzor Australian Opna, uradni sponzor Davisovega pokala, 9 klubov ameriške košarkarske NBA lige ter košarkarske NLB/ Jadranske lige.

 

 

Obvestilo

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije.

Se strinjam Več o piškotkih