Novice

16.05.2008

Test: Kia cee'd sw 1.6 CRDi (www.siol.net, maj 2008)

Kia je veliko denarja vložila v svoj evropski razvojni center in to se jim sedaj še kako obrestuje. Pred dobrim letom smo preizkusili kombilimuzinskega cee'd-a in takrat nas je naravnost navdušil.

Zadek karavana je skladen in se lepo dopolnjuje s prednjim delom. Oblika C-stebrička sicer spominja na tisto iz peugeota 407 SW, a nič zato. So pa zato pri Kii zelo dobro rešili odpiranje vrat prtljažnega prostora, saj se le ta zajedajo precej globoko v streho avtomobila. Posledično je odprtina prtljažnika veliko večja, kot bi bila sicer, in to olajša nalaganje prtljage. Prtljažnik je tapeciran in ima dvojno dno z velikim predalom. Sodeč po litrih prostornine se po velikosti uvršča v zgornjo polovico v svojem razredu. S podiranjem zadnje klopi je na voljo skoraj ravno dno, kar olajša prevažanje daljših predmetov.

Vozne lastnosti

Avto se pelje povsem solidno. Kakšnega pretiranega nagibanja v zavojih ni, podvozje lepo ublaži manjše »luknje« na cesti in nasploh je vožnja relativno udobna.

 

 

 

 

 

Zmogljivosti, poraba

1,6-litrski dizel s pomočjo turbine zagotavlja dovolj moči in navora, da se avto pelje dobro tudi ob polni obremenitvi. Menjalnik je petstopenjski, prestavljanje pa kljub malo daljšemu hodu lahkotno in natančno. Pohvaliti gre tudi nizko porabo goriva, ki je na testnem krogu znašala več kot ugodnih šest litrov plinskega olja na sto kilometrov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cena

Cena karavana z dizelskim motorjem se prične pri petnajstih tisočakih in pol, konča pa tam nekje pri dvajsetih.

 

Za ogled originalnega članka prosimo kliknite tukaj!
 

Obvestilo

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije.

Se strinjam Več o piškotkih