Novice

04.06.2008

Kia Motors zagotavlja brezskrben prevoz na Euru 2008

Kia Motors bo zagotovila 265 osebnih vozil in 463 avtobusnih prevozov vključno s prevozom reprezentanc, funkcionarjev, delegatov organizacije UEFA in prvenstva EURO 2008 ter uradnih obiskovalcev iz celega sveta.

Korporacija Kia Motors je objavila, da bo za potrebe Evropskega prvenstva (UEFA EURO 2008™) v nogometu izdobavila 265 osebnih vozil in 463 avtobusnih prevozov in bo kot uradni UEFA EUROTOP partner in uradni prevoznik prvenstva (skupaj s sestrskim Hyundaijem) omogočila brezskrben prevoz med evropskim prvenstvom v Avstriji in Švici. Z vozili iz svoje pestre modelne palete (Opirus, cee'd, Sorento, Carens in Carnival) bo Kia med takšnim vrhunskim dogodkom z oglasi in reklamnimi panoji na stadionih povečala prepoznavnost svoje blagovne znamke.
Evropsko prvenstvo se začne 7. junija v švicarskem Baslu, evropskega prvaka pa bomo dobili 29. junija pozno zvečer na Dunaju. Tekme se bodo igrale v 8 mestih Avstrije (Dunaj, Salzburg, Innsbruck, Celovec) in Švice (Basel, Zürich, Bern, Ženeva).
EURO 2008 je eden največjih in najbolj prestižnih dogodkov, ki se bodo zgodili med Kiinim partnerstvom z Uefo.
Ob slavnostni predaji velikega ključa Martinu Kallenu iz EURO 2008 in Phillippeu Margraffu, direktorju prodaje UEFA, je Kwang-Ho Nam, predsednik Kia Motors Europe, navdušeno povedal: »Kia Motors meni, da je aktivno sodelovanje v nogometnem marketingu integralni del vizije korporacije: postati eden najpomembnejših igralcev na globalnem avtomobilskem terenu. V skladu z mladostno in dinamično podobo naše blagovne znamke  smo se strateško odločili povečati svojo prisotnost v glavnih športih, ker bi radi povečali Kiino prepoznavnost po celem svetu.«

***


Korporacija Kia Motors je ustanovljena leta 1944 in je najstarejši korejski avtomobilski proizvajalec. Kot del skupine Hyundai-Kia Automotive Group, Kia je šesti največji avtomobilski proizvajalec na svetu. Kia je v letu 2007 prodala 1.269.000 vozil (3,5% več kot leta 2006). Kia danes zaposluje 33.000 ljudi in skozi svojo prodajno-servisno mrežo 3.800 zastopnikov ustvarja letne prihodke v višini 19 milijard ameriških dolarjev. Kia letno v razvoj in raziskave vlaga celo 4,6% svojih prihodkov, samo v svojo prvo evropsko tovarno na Slovaškem pa so vložili 1,1 milijardo evrov. Kia je uradni sponzor FIFA in UEFA, glavni sponzor Australian Opna, uradni sponzor Davisovega pokala, 9 klubov ameriške košarkarske NBA lige ter košarkarske NLB/ Jadranske lige.

 

Obvestilo

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije.

Se strinjam Več o piškotkih